top of page

Mengenai Kami

“Pemikiran anda membenarkan iman anda, sikap anda menentukan hidup anda. Kredibiliti adalah moto kami. Dengan menerapkan budaya korporat, ia membolehkan kami melayani pelanggan kami dengan semangat dan amanah. Ia adalah janji kami untuk meningkatkan nilai syarikat kami secara berterusan, memberikan pekerja kami pulangan berterusan dan meningkatkan gaya hidup mereka.”

ONG
Pengasas Akademi PANCAR

Visi

Kami sedang berkembang maju untuk menjadi akademi pembaikan peranti mudah alih terbesar di Malaysia. Bangunkan platform pembelajaran yang sentiasa memajukan yang memenuhi setiap keperluan kemahiran yang lebih ramping. Kami akan sentiasa mencipta nilai yang lebih tinggi untuk industri pembaikan telefon pintar.

Misi

1. Menyediakan pilihan alternatif untuk anak muda yang tidak mempunyai latar belakang akademik untuk menjadi pekerja mahir.

2. Memperbaiki kehidupan untuk anak muda tanpa latar belakang akademi yang lebih baik dan pada masa yang sama menyumbang kepada masyarakat.

3. Melaksanakan teknologi termaju dalam pembaikan telefon dan  industri.

4. Untuk mewujudkan rantaian bekalan yang menawarkan tukang mahir berkualiti di negara kita.

5. Menyediakan peluang kerjaya atau perniagaan untuk pelajar berprestasi cemerlang tersebut.

Carta Organisasi

Jurulatih

123-456-7890

info@mysite.com

Jurulatih

123-456-7890

info@mysite.com

Jurulatih

123-456-7890

info@mysite.com

Jurulatih

123-456-7890

info@mysite.com

Bahagia

Mewujudkan suasana pembelajaran yang ceria

Jujur

Kejujuran ialah nilai moral yang paling penting dalam business

Rendah Diri

Tetap rendah hati, percaya naluri anda. Paling penting, bertindak.

Kerja keras

Mimpi tidak menjadi kenyataan melalui sihir; ia memerlukan keazaman, dan kerja keras

Sihat

Kesihatan ialah keadaan fizikal, mental & kesejahteraan sosial yang lengkap

Bersyukur

Syukur adalah inward perasaan kebaikan yang diterima.

Nilai Teras

Perkataan PANCAR yang bermakna dalam Bahasa Malaysia adalah keturunan, merujuk kepada warisan genetik yang diturunkan oleh ibu bapa kandung kita. Dilambangkan keinginan untuk warisan agak dipupuk secara universal dalam diri manusia, sering dikaitkan dengan mempunyai anak dan menyampaikan ilmu atau kebijaksanaan kepada mereka.

 

Ditubuhkan pada tahun 2010, PANCA sebagai Akademi Kemahiran Pekerjaan di wilayah utara Malaysia menawarkan kelayakan yang diiktiraf kebangsaan. Sejak penubuhannya lebih dekad yang lalu, PANCAR telah mengalami pertumbuhan yang ketara, mengukuhkan kualiti rangkaian luas programnya daripada peringkat asas hingga pengiktirafan industri.

PANCAR adalah salah satu pendidikan tertiari yang diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Kecekapan JPK, Kementerian Sumber Manusia, Malaysia yang terletak di Arau, Perlis. Pada masa ini, kami mempunyai sejumlah kecil populasi pelajar di seluruh kampusnya.

PANCAR diiktiraf sebagai Akademi Pembaikan Telefon Selular pertama yang memenuhi keperluan masyarakat kita di Malaysia Utara.

Pengenalan PANCAR

Pengarah

Ketua Jurulatih

Ketua Jurulatih

bottom of page